Puhuminen hopeaa, huutaminen kultaa

17/02/2010

IHME-päivillä Vanhalla ylioppilastalolla järjestetään lauantaina 27.3. huutopaja, jossa Mieskuoro Huutajien johtaja Petri Sirviö perehdyttää 150 vapaaehtoista huutamisen tekniikkaan ja harjoittaa yhden kappaleen esitettäväksi yleisölle pajan yhteenvetotilaisuudessa.

Huutopaja on ensimmäinen laatuaan Helsingissä. Vastaava on järjestetty kerran pienimuotoisempana kuoron kotikaupungissa Oulussa. ”Huutopajassa tarjoutuu mahdollisuus tutustua virkaiältään vanhempiin huutotaiteen harjoittajiin. Tilaisuudessa joukko huutamisen veteraaneja Mieskuoro Huutajista ottaa mittaa noviisien äänijänteistä. Osallistujilta toivotaan lähinnä ilmaantumista paikalle täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Huutopajassa saa kokea, miltä tuntuu olla samanaikaisesti primitiivinen mölyäjä ja koulutettu esiintyvä taiteilija”, summaa Sirviö.

Mieskuoro Huutajat on ehtinyt esiintyä tänä vuonna mm. Södra Teaternissa Tukholmassa ja Kuninkaallisessa oopperassa Kööpenhaminassa. Toukokuussa reput pakataan Sydneyn biennaaliin.

”Kööpenhaminan keikan järjestäjä halusi meidän huutavan laman pois. Esiinnyimme syyskuussa vuonna 2008 New Yorkissa. Jättipankit romahtivat seuraavana päivänä Wall Streetillä. Olenkin tuntenut omalta ja Huutajien osalta syvää syyllisyyttä kansainvälisestä taloustilanteesta”, kuvailee Sirviö helpottuneena tunnelmiaan.