Luke Fowlerin elokuvia IHME-päivien ohjelmaan

20/03/2010

Jeremy Dellerin ja Nicholas Abrahamsin dokumenttielokuvaa Depeche Moden faneista jää pois IHME-päivien ohjelmasta, koska yhtyeen managerit ovat kieltäneet sen esittämisen. Tämän elokuvan tilalla esitetään Vanhan Juhlasalissa perjantaina 26.3 klo 20.30 alkaen toisen brittiläisen taiteilijan Luke Fowlerin uusia 16 mm elokuvia. IHME-päivien teemaan liittyen on ohjelmaan valittu kaksi elokuvaa sarjasta A Grammar for Listening, osat 1 ja 2, jotka etsivät vastausta kysymykseen miten luoda merkityksellinen vuoropuhelu katsomisen ja kuuntelemisen välille. Osa 1 on tehty yhteistyössä brittiläisen äänitaiteilija Lee Pattersonin kanssa ja osa 2 ranskalaisen säveltäjä Eric La Casan kanssa.

Myös luento-ohjelmaan tulee muutos: lauantaiaamuun 27.3 ajoitettu John Richardsonin luento peruuntuu ja hänet korvaa toimittaja Matti Ripatti. Hän luennoi Susan Philipszin IHME-teokseen liittyen aiheesta ”Ajan ja paikan kahleista vapautettu ääni”.