Turner-palkintoehdokkuus Susan Philipszille

25/05/2010

Vuoden 2010 IHME-teoksen tekijä, skotlantilainen taiteilija Susan Philipsz, on nimetty yhdeksi tämänvuotisen Turner-palkinnon ehdokkaaksi.
The Guardian -lehden pitkäaikainen kriitikko Jonathan Jones pitää eilen julkaistussa artikkelissaan Phlipsziä kaikkein vahvimpana nimetyistä ehdokkaista. Turner-palkinnon ehdokaslistalla on yhteensä neljä taiteilijaa, Philipszin lisäksi Angela de la Cruz, Dexter Dalwood ja The Otolith Group. Ehdokkaiden teoksia esittelevä näyttely avautuu Tate Britainissa Lontoossa 5.lokakuuta ja palkinnonsaaja julkistetaan 6.joulukuuta.

Helsingissä kuultu Philipszin IHME- teos, Kun päivä laskee, oli lauluteos Helsingin Rautatieasemalla. Tässä hienovaraisessa teoksessa Philipsz esitti ilman säestystä Sydämeni laulun, jonka sanat ovat Aleksis Kiven ja sävellys Jean Sibeliuksen. Teos oli räätälöity Eliel Saarisen suunnitteleman rautatieaseman keskushallin arkkitehtuuriin. Rautatieaseman läpi kulkee päivittäin 200 000 ihmistä. Philipszin teos oli heidän kuultavanaan kuukauden 11.3-12.4.2010.