Oikeusjuttu sukeltaa tekijänoikeuksiin IHME-päivillä

24/03/2011

IHME-päivien kohokohtia on oikeusjutun muotoon sovitettu keskustelu, jonka tuomarina toimii aikaisemmista vuosista tuttuun tapaan filosofi Tuomas Nevanlinna. Syyttäjänä kuullaan kuvataiteilija Jani Leinosta asiantuntijatodistajanaan Valtion taidemuseon lakimies Tuula Hämäläinen. Puolustajana toimii taiteilija-ohjaaja Marita Liulia, jonka asiantuntijatodistajana on professori Jukka Mähönen.

Oikeusjutun päämääränä on selvittää onko tekijänoikeuksilla tehtäviä ja jos on, minkälaisia ne olisivat ja mitkä rakenteet ja lait takaisivat ne? Onko jokin ratkaisu, joka antaisi taiteilijalle mikä hänelle kuuluu mutta ei estäisi vastaanottajan ja uudelleenmuokkaajan vapautta? Kenen taloudellisia intressejä tekijänoikeuslainsäädännöllä viime kädessä puolustetaan?

Oikeusjuttu IHME-päivillä Vanhalla ylioppilastalolla perjantaina 1.4. klo 17-19.30. Vapaa pääsy.