Näe tieteiselokuvan klassikko IHME-päivillä 23.3.

18/01/2012

”Menneisyys tulevaisuudessa, tuleva menneessä. Chris Markerin lähes kokonaan still-kuvista rakentuva La Jetée luo scifin historian suurimman henkisen jännevälin ja laajimman liikkeen: puhdasta kuviteltujen aikojen ja paikkojen runoutta, josta tuli aikansa ’todellisuutta’ todempi ajanpeili.”
– Peter von Bagh –

IHME-päivien ensimmäinen ohjelmanumero on aina taideteos, joka liittyy kulloisenkin vuoden teemoihin. Tämän kevään teemoja ovat keräily, arkisto ja muisti ja avausteoksena nähdään ranskalaisen Chris Markerin tunnetuin elokuva La Jetée (suom. Kiitorata, 1962, 27 min.). Elokuva esitetään analogisena 35 mm:n kopiona. Marker (s. 1921) on luonut merkittävän uran dokumentaristina ja elokuvaesseistinä.

IHME-päivät tapahtuvat Vanhalla ylioppilastalolla 23. – 25.3.2012 ja ohjelma julkistetaan 1.2. kotisivuillamme. Elokuvien lisäksi luvassa keskusteluja, taiteilijapuheenvuoroja, työpajoja, musiikkia!