Vuoden 2013 IHME-taiteilija on Miroslaw Balka

27/09/2012

”Yhteiskuntaa täytyy tutkia uusin lähestymistavoin. Esimerkiksi luomalla ajatustenvaihdon foorumi, jossa taiteilijan ja katsojan tai osallistujan asemat ovat samanarvoiset. Tämä on yksi nykytaiteilijoiden tehtävistä. Demokratia antaa paitsi mahdollisuuksia, mutta myös velvollisuuksia.” – Miroslaw Balka

Puolalainen taiteilija Miroslaw Balka (s. 1958) toteuttaa IHME-teoksensa yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Signaalit-niminen teos tulee koostumaan asukkaiden lippuviittomin välittämistä viesteistä, joiden sisällön he itse päättävät. Viestin aihe on alueen asukkaita eniten askarruttava seikka, tärkeä kysymys, joka avataan keskustelulle. Eri kaupunginosissa esitettyjä kysymyksiä kokoonnutaan pohtimaan keskustelutilaisuuksissa.

Teos toteutetaan huhtikuussa 2013. IHME-päivät pidetään Vanhalla Ylioppilastalolla 12. ­ – 14.4.2012.