IHME-listat ilmestyvät!

01/11/2012

IHME-nykytaidefestivaalin asiantuntijatyöryhmä julkaisee marraskuusta 2012 lähtien kerran pari kuukaudessa IHME-listoja. Listoissa on viisi kategoriaa: IHME lukee, IHME kuuntelee, IHME katsoo, IHME menee ja IHME suosittelee.

Vaihtuvissa listoissa on asioita ja ilmiöitä, joita työryhmän jäsenet ovat nähneet ja kokeneet ja joita he suosittelevat vihjeinä siitä minne kaikkialle nykykulttuurista kiinnostuneiden kannattaa Suomessa ja maailmalla suunnistaa, mitä lukea, mitä kuunnella tai katsoa. Viides lista – IHME suosittelee – listaa kiinnostavia paikkoja, joihin työryhmä on osunut kulkiessaan kaupungilla ja kulttuurin maisemissa.

Ensimmäinen lista – IHME lukee – ilmestyy tänään marraskuun 1.päivä, 2012. Lista jaetaan festivaalin digitaalisilla foorumeilla www.ihmehelsinki.fi-sivulla, Facebookissa (IHME Contemporary Art Festival) ja Twitterissä.

IHME-nykytaidefestivaalin työryhmään kuuluvat: kulttuurineuvos Tuula Arkio, kuraattori Leevi Haapala, tutkija Hanna Johansson, kriitikko ja kuraattori Timo Valjakka sekä toiminnanjohtaja Paula Toppila.

IHME LUKEE – Marraskuu 2012

1. Pablo Helguera, Education for Socially Engaged Art. A Materials and Techniques Handbook. Jorge Pinto Books, 2011.
2. Carolyn Christov-Bakargiev: Letter to a Friend. 100 Notes-100 Thoughts. No. 003. Hatje Cantz 2011.
3. Saska Saarikoski (toim.): Sanojen alamainen. Otava 2012.
4. Regarding Warhol – Sixty Artists, Fifty Years. New York: The Metropolitan Museum 2012.
5. Michael Cunningham: By Nightfall. Farrar, Strauss & Giroux 2012.
6. W. G. Sebald: Saturnuksen renkaat, Tammi 2010.
7. Michel Feher (toim.): Nongovernmental Politics. New York: The MIT Press 2007.
8. Jari Ehrnrooth: Juoksu. Lurra Editions 2012.
9. Sarah Thornton, ”Top 10 reasons NOT to write about the art market”, TAR Issue Eight/Fall 2012.
10. Nora Sternfeld and Luiza Ziaja: ”What comes after the show? On Post-representational curating”. ONCURATING.org, Issue 14, 2012.