Benesse-palkinto Anri Salalle

25/11/2013

Albanialaiselle kuvataiteilija Anri Salalle on myönnetty 10. Benesse-palkinto Venetsian biennaalissa esillä olleesta Ravel Ravel Unravel -videoinstallaatiosta. Palkinnon nelihenkistä juryä johti IHME-päivillä 2012 vieraillut Palais de Tokyon pääkuraattori Akiko Miki. Juryn muut jäsenet olivat kuraattori Sheikha Hoor Al Qasimi, kuraattori Sunjung Kim ja toiminnanjohtaja Paula Toppila IHME-nykytaidefestivaalista. Anri Sala toteuttaa palkinnon osana tilausteoksen Benesse Art Site Naoshima -alueelle Japaniin. Teoksen on määrä valmistua vuonna 2016.

Beness Art Site Naoshiman Teshima-saarella sijaitsee ranskalaisen IHME 2012 -taiteilija Christian Boltanskin Sydänarkisto-teos, johon kerättiin helsinkiläisten, rovaniemeläisten, vaasalaisten ja joensuulaisten sydänäänitallenteita IHME-teoksessa vuonna 2012.

Lue lisää: Benesse Art Site Naoshima