IHME-koulu alkaa

22/11/2013

IHME-nykytaidefestivaalin ja Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelijoiden IHME-kouluprojektit 2014 toteutetaan kolmessa eri koulussa. Ensimmäinen kouluprojekti Helsingin Diakoniaopiston 10.-luokkalaisten kanssa käynnistyy jo marraskuussa 2013. Arabian peruskoulun ja Rauman freinetkoulun projektit toteutuvat ensi vuoden maaliskuussa.

IHME-kouluprojektissa käsitellään nuorten näkökulmasta Yael Bartanan IHME-teoksen teemaa suomalaista identiteettiä. Projektissa pohditaan taiteen keinoin nuorten tulevaisuudenkuvia, yksilön suhdetta omaan yhteisöönsä sekä oman yhteisön suhdetta muihin yhteisöihin.

Kouluprojekteista vastaavat Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelijat Heidi Savilakso-Saatsi, Outi Koivisto, Juho Nikkilä, Noora Ylipieti, Hanna Rantala, Janne Vuollet, Eero Kortelahti ja Toni Lehtola. Vastuuopettaja on Marja Rastas. Taidekasvatusprojektit esitellään IHME-päivillä Meidän IHME -tilaisuudessa huhtikuussa 2014.

Lue lisää: IHME-koulu