Sasha Huberin IHME Re-Action

14/01/2014

IHME-nykytaidefestivaali ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus järjestävät taidetyöpajojen sarjan IHME Re-Action, jossa nuoret toteuttavat Pohjois-Haagan juna-asemalle esille tulevan taideteoksen. Kannelmäen, Haagan ja Malminkartanon nuorille suunnatut työpajat ohjaa konseptin suunnitellut kuvataiteilija Sasha Huber.

IHME Re-Action on osa nuorisoasiainkeskuksen osallistavan budjetoinnin -hanketta, Ruutibudjettia, jossa Haaga-Kaarelan alueen nuoret pääsivät osallistumaan vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun ja budjetin laatimiseen. Kolmen viikon aikana toteutettavat työpajat alkavat Kannelmäen nuorisotalolla 29.1.2014. Aiemmat nuorisoasiainkeskuksen IHME-työpajat ovat toteuttaneet esitystaiteilija Meiju Niskala (2012) ja kuvataiteilija Otto Karvonen (2013).

IHME Re-Action -projekti esitellään Meidän IHME -tilaisuudessa IHME-päivillä lauantaina 5.4.2014.

Kuvataiteilija Sasha Huber (s.1975, Zürich) on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 2002 lähtien. Hänen työskelytapoihinsa kuuluvat niittaus, interventio, video ja valokuvaus. Lähtökohtana Huberin työskentelyssä ovat hänen omat eurooppalais-haitilaiset juurensa, joita hän tutkii teoksissaan. Huberin teoksia on ollut esillä sekä Suomessa että ulkomailla. Vuonna 2014 hän on mukana 19. Sydneyn biennaalissa. Huber on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta.

Lue lisää: Sasha Huber, RuutiBudjetti