IHME-nykytaidefestivaalin ohjelma julkaistu!

05/02/2014
Kuva: Kai Widell

Kuudetta kertaa toteutuva IHME-nykytaidefestivaali käsittelee tänä vuonna kansallista identiteettiä ja monikulttuurisuutta. Suomalaisuutta uudelleen määrittelevä Yael Bartanan IHME-teos True Finn – Tosi suomalainen tekee tulevaisuuden utopiasta hetkeksi totta. Samat teemat ovat läsnä IHME-päivien puheohjelmassa, elokuvissa, klubissa ja työpajoissa. Taiteilija osallistuu itse keskusteluun lauantaina kuraattori Maria Lindin haastattelemana.

Elokuvaohjelmassa nähdään rasismin ja vieraanpelon käsittelystä tunnetun taiteilija Adrian Piperin teos Passing Beyond Passing, joka saa sunnuntaina maailmanensi-iltansa Helsingissä. Ohjelma tarjoaa myös ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä Yael Bartanan muita teoksia ensi kertaa Suomessa, kuten Venetsian biennaalissa 2011 kohua herättäneen trilogian …And Europe Will Be Stunned (2007-2011).

Kuvataiteilija Katja Tukiaisen sarjakuvatyöpajassa osallistujat saavat mahdollisuuden kuvitella maailma mukavammaksi. Elävässä kirjastossa ja Jaetut tarinat -pajassa kumotaan ennakko-odotuksia. Ilmoittautuminen IHME-pajoihin alkaa nyt!

Tutustu koko ohjelmaan täällä.

IHME-teos Bio Rexissä maanantaina 31.3. klo 18.00, minkä jälkeen teos on katsottavissa Yle Areenassa 31.5. saakka.

IHME-päivät Vanhalla ylioppilastalolla 4.-6.4.2014.

Tule mukaan ja liity seuraan! Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy!