Festivaali alkaa!

31/03/2014

IHME-nykytaidefestivaali alkaa tänään 31. maaliskuuta Yael Bartanan IHME-teoksen, True Finn – Tosi Suomalainen esityksellä. Taide-elokuva saa maailmanensi-iltansa elokuvateatteri Bio Rexissä klo 18.00. Esityksessä on vielä paikkoja jäljellä ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ensi-illan jälkeen teos on katsottavissa maailmanlaajuisesti Yle Areenassa 31.3–31.7.2014 osoitteessa: http://areena.yle.fi/tv/ihmeteos

IHME-teoksessa Bartana tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen. Mistä puhumme kun puhumme suomalaisesta identiteetistä juuri nyt? Mitä on tosisuomalaisuus? Voiko maahanmuuttajasta tulla tosisuomalainen?

Teokseen kutsuttiin mukaan erilaisia etnisiä taustoja ja uskontoja edustavia ihmisiä, jotta olisi mahdollista luoda utopistinen hetki Suomessa. Mitä tapahtuu, kun osallistujat elävät yhdessä seitsemän päivää ja määrittelevät itsensä suhteessa toiseen? Kuka on viikon True Finn?

IHME-teokseen etsittiin osallistujia avoimella haulla syksyllä 2013. Mukaan valittiin kahdeksan kulttuuritaustoiltaan erilaista Suomessa asuvaa henkilöä: Komugi Ando, Mustafe Hagi, Stanislav Marinets, Anna Miettinen, Tiina Pirttilahti, Martin-Éric Racine, Peter Rosvik ja Tuisku Torkkeli. Lue lisää elokuvan päähenkilöistä täällä.