IHME-teokseen osallistuneet henkilöt valmistivat vuoron perään talossa aterian, joka muistutti heitä kodista. Maaliskuun päätteeksi IHME-listalla jaetaan vielä kaksi reseptiä IHME-talossa valmistetuista ruokalajeista. Tällä kertaa reseptien yhteydessä muistellaan Quebecin talvea ja Japanissa perheen ja ystävien parissa vietettyjä ruokailuhetkiä.
”Ruuan laittaminen ja syöminen yhdisti talon asukkaat. Se olikin usein päivän paras hetki. Kaikki ruuat sisälsivät minulle tuttuja elementtejä eikä ruuissa ollut varsinaisia kummallisuuksia. Pidin jokaisen safkasta. Komugin ruuan kruunasi japanalaiset ainekset ja ruuan valmistaminen yhdessä kaasulieden äärellä.” – Anna Miettinen
1. Martin-Éric: Pâte chinois
”Pâte chinois (kiinalainen uunivuoka) on perinteinen quebeciläinen talviruoka. Tarinan mukaan Tyynenmeren rautatierataa rakentaessa brittiläiset rakennusmestarit pyysivät kiinalaisia siirtotyöläisiä valmistamaan paimenenvuokaa muistuttavaa ruokaa paikallisia aineksia käyttäen. Brittiläiset ja kiinalaiset palasivat kotiin, mutta resepti jäi quebeciläisten omaksi. Tämä resepti on oma sekoitukseni perinteisestä ja Tallinnan Hell Huntin irlantilaisesta uunivuoasta.”
1 l kuorittuja ja kuutioituja perunoita (n. 4 perunaa)
3 rkl voita
1,25 dl maitoa
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
yrttisuolaa maun mukaan
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
purkki raejuustoa
1 tölkki chilitomaattimurskaa
1 tölkki maissisosetta
½ tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
1 (pieni) pussi mustaleimajuustoraastetta
ketsuppia tai Louis Maille Dijon Originale sinappia
Keitä perunat suolavedessä pehmeiksi ja kaada vesi. Survimen avulla survo perunat karkeasti voin kanssa. Sähkövatkaimen kanssa ohenna teos muusiksi lisäten maidon. Lisää persilja, yrttisuola ja mustapippuri. Laita sivuun. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kuullota liha ja sipuli isolla paistinpannulla öljyssä. Lisää chilitomaattimurska, suola ja pippuri. Paina kevyesti liha paistovuoan pohjalle (koko 33×23 cm). Sirota raejuusto kerrokseksi. Levitä maissisose ja sitten perunamuusikerros. Sirota paprikajauhetta ja paista uunissa noin 40 min. Lisää juustoraaste perunamuusikerroksen päälle ja lopeta paistaminen grillattuun pintaan.