IHMEen avoimessa puhetta ihmisoikeuksista

12/03/2014

Mistä ihmisoikeudet oikeasti tulevat? Mitä arvoja ne heijastavat? Miten ne määritellään kansainvälisesti ja meillä Suomessa? Mitä tarkoittaa eurooppalaisuus? Mikä on ihmisoikeuksien ja uskonnon suhde? Ovatko ihmisoikeudet ”maallinen” uskonto? Mitä tapahtuu jos oma arvomaailma ja ihmisoikeudet asettuvat vastakkain?

IHME-päivien lauantai-illassa puhutaan kansallisista, eurooppalaisista ja yleismaailmallisista arvoista ihmisoikeuksien kautta. IHMEen avoimen keskustelua johtaa Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson. Hänen vieraitaan ovat Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan varadekaani Jarna Petman, joka on myös kansainvälisen oikeuden vt. professori ja yksi kriittiseen oikeustieteeseen erikoistuneen Erik Castrén instituutin perustajista, maahanmuuttajien syrjintään julkisuudessa paljon puuttunut Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim sekä Providentia Oy:n suomalaiskatalaani toimitusjohtaja Santi Martínez, joka opettaa liike-elämän etiikkaa Aalto-yliopistossa ja toimii kolumnistina Suomen suosituimmassa johtajuusblogissa hyvejohtajuus.fi

IHMEen avoin lauantaina 5.4. Vanhan ylioppilastalon Juhlasalissa klo 17.45-18.45. Katso koko puheohjelma täällä. Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy!