Passing Beyond Passing -elokuvan maailmanensi-ilta IHME-päivillä

05/03/2014

”Tämä video ei ole helppoa katsottavaa niille, joiden ajattelussa näkyvät vielä rasismin jäljet, eikä myöskään niille, jotka syystä tai toisesta edelleen uskovat “valkoisten”, “mustien” tai ylipäänsä minkään “rodun” olemassaoloon.” – Adrian Piper

Rasismia ja vieraanpelkoa käsitelleen taiteilija Adrian Piperin (s. 1948) teos Passing Beyond Passing saa maailmanensi-iltansa taiteilijan omasta ehdotuksesta IHME-päivillä sunnuntaina 6.4. Elokuva esittää Piperin tarkan analyysin amerikkalaisesta rasismista ja dokumentoi viimeistä kertaa, jolloin hän julkisesti käsittelee aihetta. Teos on samalla Piperin puheenvuoro sunnuntaipäivän keskusteluun rodusta ja ihonväristä, joita myös taiteilija Yael Bartanan IHME-teos 2014 käsittelee.

IHME-päivien elokuvaohjelmassa esitettävät taiteilijoiden teokset ovat tänä vuonna kaikki ensi-iltoja. Ohjelma esittelee laajasti Yael Bartanan aiempaa tuotantoa, jota ei ole ennen Suomessa nähty.

Lue lisää elokuvaohjelmasta täällä.