Tati Freeke-Suwarganda IHME-päivien vieraaksi

20/03/2014

IHME-päivien lauantaipäivän puheohjelma on muuttunut. Kuraattori Yasmil Raymondin vierailu peruuntuu ja hänen tilallaan puhuu hollantilaisen SKOR | Foundation for Art and Public Domainin johtaja Tati Freeke-Suwarganda.

Hollannissa taiteen ja kulttuurin julkista rahoitusta on leikattu viime vuosien aikana rajusti, mikä on vaikeuttanut paikallisten taidelaitosten toimintaa. SKOR on kansainvälisesti toimiva hollantilainen instituutio, joka konsultoi, kehittää ja toteuttaa julkisen taiteen hankkeita. IHME-päivillä kuullaan, millä tavoin SKOR on selvinnyt julkisen tuen vähenemisestä sekä minkälaisiin ratkaisuihin säätiö on päätynyt toimintansa jatkamiseksi. Freeke-Suwarganda kertoo myös tulevaa Sonsbeek 16 -näyttelyä koskevista suunnitelmista. Sonsbeek on legendaarinen, vuosittain toteutettu julkisen taiteen näyttely, jonka perinteen yhteistyötä tekevät SKOR ja Sonsbeek International Foundation haluavat herättää henkiin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Taide julkisessa tilassa: SKOR | Foundation for Art and Public Domain lauantaina 5.4. klo 16.30-17.30 Vanhan ylioppilastalon Juhlasalissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Katso koko puheohjelma täällä.

Tati Freeke-Suwarganda (s. 1974) aloitti SKOR | Foundation for Art and Public Domainin liiketoimintajohtajana vuonna 2009, mutta siirtyi sittemmin säätiön johtajaksi vuonna 2011 organisaation budjettileikkauksia, kehittämistä ja jatkosuunnitelmia koskevien toteutusten muuttamiseksi. Taustaltaan Freeke-Suwargana on taloudellisen/strategisen johtamisen konsultti, jonka osaamisessa kansainvälinen kokemus yritysostoista ja -sulautumisista yhdistyy syvään ymmärrykseen liiketoiminnan strategioista. Freeke-Suwarganda on erikoistunut työskentelemään instituutioiden kanssa, jotka saavat suurimmaksi osaksi rahoituksensa Hollannin Opetus-, kulttuuri- ja tiedeministeriöltä (OCW).