Helsingin Rautatientorilla IHME-sarjakuvia

16/04/2014

IHME-nykytaidefestivaali ja Ateneumin taidemuseo järjestivät huhtikuun alussa kaksi sarjakuvatyöpajaa, joissa osallistujat saivat kokeilla, mitä muuttaisivat maailmassa IHME-naisena tai -miehenä. Työpajat ohjasi kuvataiteilija Katja Tukiainen. Osallistujien piirtämät sarjakuvat ovat huhtikuun ajan yleisön nähtävillä Helsingin keskustassa Rautatientorilla. Sarjakuvat ovat esillä telineissä, joissa yleensä nähdään vaalimainoksia. Pajaan osallistuneet saavat äänensä kuuluviin siitä, minkälaisia ihmeitä maailmassa heistä tarvitaan. Pajoihin osallistui 19 henkilöä, ja esillä on jokaiselta osallistujalta yksi sarjakuva.

Taidetyöpajasta järjestettiin syksyllä 2013 kaikille avoin kilpailu, jossa yleisö sai valita työpajan vetäjän. Yleisön suosikiksi nousi kuvataiteilija Katja Tukiaisen Maailma uusiksi sarjakuvissa -työpaja. Sarjakuvapajat järjestettiin osana IHME-nykytaidefestivaalin vuoden 2014 ohjelmaa sekä Ateneumin taidemuseon 125-vuotisjuhlaa. Työpajojen lisäksi osallistujat pääsivät vierailemaan pajaviikonloppuna Ateneumin Tove Jansson -näyttelyssä.

IHME-sarjakuvat esillä Rautatientorilla 16.4.-27.4.2014