IHME-perjantai: Oikeusjuttu ja elokuvaensi-illat

04/04/2014

Adrian Piperia on kutsuttu yhdeksi kumouksellisimmista naistaiteilijoista. IHME-päivät alkavat perjantaina Piperin teoksilla, The Mythic Being ja Funk Lessons, jotka esitetään festivaalin klassikkoelokuvina.

Viikonlopun ajan Vanhalla ylioppilastalolla ovat esillä videoinstallaatioina sekä Yael Bartanan IHME-teos, True Finn – Tosi suomalainen, että Sasha Huberin uusin elokuva My Racism is a Humanism. A Lecture.

Filosofi Tuomas Nevanlinnan tuomaroimassa Oikeusjutussa kohtaavat syyttäjä, kuvataiteilija Kiba Lumberg ja puolustaja, mediataiteilija Hanna Ojamo. Tuomion kohteena taiteen kansallisuus!

Ajatushautomo Magman debatissa otetaan perjantaina kantaa siihen, onko taiteella äidinkieltä. Kaksikieliseen keskusteluun osallistuvat FT Maria Hirvi-Ijäs, museonjohtaja Kai Kartio ja taiteilija, professori Ulrika Ferm.

Perjantai-illan päättää runsas elokuvaohjelmisto, jonka kaikki elokuvat ovat Suomen ensi-iltoja. Yael Bartanan aiemman tuotannon lisäksi perjantai-illan yönäytöksenä nähdään John Akomfrahin hieno muotokuva, The Stuart Hall Project, helmikuussa menehtyneestä kulttuuriteoreetikko Stuart Hallista.

Lue lisää elokuvista ja tutustu IHME-keskusteluihin ja puhujavieraisiin.