IHME-teoksen ensi-illassa 400 katsojaa

01/04/2014

IHME-nykytaidefestivaalin tämän vuoden tilausteos, Yael Bartanan taide-elokuva True Finn – Tosi suomalainen sai maailmanensi-iltansa Helsingissä maanantaina 31. maaliskuuta. Elokuvanäytökseen oli vapaa pääsy, ja tilaisuuteen osallistui noin neljäsataa katsojaa. True Finn -elokuva herätti esityksen aikana yleisössä naurua ja iloa. Tärkeäksi koetusta aiheesta ja sen herättämistä ajatuksista annettiin elokuvanäytöksen jälkeen monipuolista palautetta. Bartanan IHME-teos on synnyttänyt myös runsaasti keskustelua ja kirjoittelua verkossa jo ennen varsinaista ensi-iltaa.

Ensi-illan jälkeen teos on katsottavissa maailmanlaajuisesti Yle Areenassa 31.3.-31.7.2014 osoitteessa: http://areena.yle.fi/tv/2223439

Taiteilija Yael Bartana osallistuu IHME-päiville lauantaina 5.4., jolloin hän keskustelee teoksesta kuraattori Maria Lindin ja yleisön kanssa. Katso koko IHME-päivien ohjelma täällä.