IHME ja Koneen Säätiö yhteistyöhön

21/05/2014

IHME-nykytaidefestivaali  ja Koneen Säätiö aloittavat rohkeisiin kohtaamisiin tähtäävän yhteistyön. Koneen säätiö on sitoutunut Taidesäätiö Pro Arten ylläpitämän IHME-festivaalin rahoittamiseen vuosien 2015-2017 ajan 300 000 eurolla vuosittain eli yhteensä 900 000 eurolla.

Yhteistyö tukee molempien säätiöiden toimintaa. Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Säätiö tukee taidetta mm. ylläpitämällä Saaren kartanon residenssiä, myöntämällä apurahoja taiteilijoille ja järjestämällä tilaisuuksia. Taidesäätiö Pro Arten tarkoituksena on vahvistaa kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Taidesäätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin.

Koneen Säätiön yliasiamies Anna Talasniemi on valittu Taidesäätiö Pro Arten hallituksen jäseneksi Koneen Säätiön edustajana.