Kari Cavén on nuorten projektin taiteilija

03/12/2014

IHME-koulu 2015 on käynnistynyt kahdella projektilla. Kuvataiteilija Kari Cavén ohjaa IHMEen ja Helsingin nuorisoasiainkeskuksen yhteisprojektin tammi-helmikuussa. Cavénin Valehtelijoiden Klubi on 3-5 nuorisotalolla järjestettävä avoin ihmeellisten esineiden tunnistustapahtuma. Tapahtuman jälkeen nuorten tunnistamat esineet lähtevät museokierrokselle, jolla yleisö voi tutustua niihin sekä nuorten tarinoihin. Mukana kierroksella ovat ainakin Kansallismuseo, Designmuseo ja Tekniikan museo. Tarkat tapahtuma-ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin. Kari Cavén kuvasi projektin aloitusta omalta osaltaan sanoin: ”Tuntematon on keksitty siksi, että sinne voi hypätä.”

Myös IHMEen ja Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelijoiden kouluprojektin suunnittelu on aloitettu Pohjois-Tapiolan koulussa, Espoossa. Lähtökohtana tulee olemaan Jeremy Dellerin IHME-teos 2015 Saa koskea. Projektia vetävät kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelijat Sini Anttila-Rodriguez, Tomas De Rita, Lasse Peltola, Stina Riikonen ja Eero Yrjölä. Vastuuopettajana Aalto-yliopistosta toimii Marja Rastas.

Lisätietoja IHME-koulusta >