Kirja nykytaiteen maailmasta

27/02/2015

Kirjakeväässä on odotettavissa mielenkiintoinen muistelmateos, Tuula Arkion Jyviä nokkimassa: taide-elämää meillä ja muualla, joka ilmestyy Kustannusosakeyhtiö Siltalalta 31.3.2015. Teos luotaa Arkion uraa taidemaailmassa 1960-luvun lopulta 2000-luvulle aina Ateneumin amanuenssista Kiasman johtajaksi ja Valtion taidemuseon ylijohtajaksi.

”Toivottavasti näiden kokemusten kirjaaminen avaa yhden näkökulman noihin vuosiin, joina suomalainen taide-elämä haki paikkaansa kansainvälisessä taidemaailmassa ja nykytaide tuli suuren yleisön ulottuville,” toteaa Arkio saatesanoissaan.

Museonjohtaja emerita ja kulttuurineuvos Tuula Arkio on IHMEen äiti. Hän kokosi vuonna 2008 työryhmän laatimaan toimintamallin, joka tänä päivänä tunnetaan IHME-nykytaidefestivaalina. Arkio toimii IHME-nykytaidefestivaalin asiantuntijatyöryhmän ja Taidesäätiö Pro Arten hallituksen puheenjohtajana. IHME onnittelee lämpimästi Tuulaa muistelmateoksen johdosta!