IHME suosittelee: KORO

29/05/2015

IHME suosittelee -sivulla tullaan esittelemään julkisen taiteen tuottajia maailmalla vuonna 2015. ENPAP eli Enlarged Network of Public Art Producers sai alkunsa tukholmalaisen Mossutställningarin johtajan Stella d’Aillyn aloitteesta. Sen tarkoituksena on yhdistää voimat varainhankinnassa ja jakaa ammatillista osaamista – niin kuratoinnin kuin tuottamisen osalta – verkoston jäsenten kesken. IHMEellä on ilo esitellä verkoston jäseniä ja heidän toimintaansa.

Norjan julkisen taiteen virasto KORO (Kunst i offentlige rom, Public Art Norway) varmistaa, että mahdollisimman moni voi kokea korkealaatuista taidetta julkisissa tiloissa. KORO tuottaa, hallinnoi ja toimii välittäjänä taideprojekteissa, jotka toteutuvat erilaisissa julkisissa tiloissa kuten kouluissa, yliopistoissa, poliittisissa instituutioissa, vankiloissa, kulttuurikeskuksissa, rautatieasemilla, terveyskeskuksissa, hoitolaitoksissa, sotilasleireissä, vastaanottokeskuksissa ja suurlähetystöissä. KORO pyrkii edistämään nykytaiteen ja julkisten tilojen kehittämistä sekä niiden välistä suhdetta. Työtä tehdään mm. paikkasidonnaisen taiteen, tilapäisten taiteellisten interventioiden, kaupunkialueiden kehityshankkeiden sekä keskustelujen, seminaarien ja julkaisujen avulla. Joissakin tapauksissa KORO on myös mukana muistomerkkien tuotannossa, kuten Jonas Dahlbergin palkittu muistomerkki vuoden 2011 Oslon hallintokorttelin ja Utøyan saaren terrori-iskun uhreille.

KORO:n kotisivusto

Utøya-muistomerkin sivusto