IHME suosittelee: Mossutställningar

04/06/2015

IHME suosittelee -sivulla tullaan esittelemään julkisen taiteen tuottajia maailmalla vuonna 2015. ENPAP eli Enlarged Network of Public Art Producers sai alkunsa tukholmalaisen Mossutställningarin johtajan Stella d’Aillyn aloitteesta. Sen tarkoituksena on yhdistää voimat varainhankinnassa ja jakaa ammatillista osaamista – niin kuratoinnin kuin tuottamisen osalta – verkoston jäsenten kesken. IHMEellä on ilo esitellä verkoston jäseniä ja heidän toimintaansa.

Mossutställningarin tehtävänä on haastaa taiteilijat ja yleisö osallistumaan teoksiin taidegallerian valkoisen kuution ulkopuolella. Tähän mennessä olemme tuottaneet taideteoksia, joissa syntyy lasten johtama maahanmuuttovirasto, taideryhmä Gelitin jätetään autiolle saarelle, vanhuksille annetaan agentteja arkisten tehtävien suorittamiseen, vuokrataan bussi, joka matkaa vuoteen 2090, ja tuotetaan Cooking Catastrophes -taideravintola, jossa voi kokea miltä maailmanloppu maistuu. Juuri nyt työskentelemme Visionary goods -esitutkimuksen parissa. Tarkoituksena on saattaa yhteen toisilleen täysin vastakkaisia osapuolia, jotka mahdollistavat harppauksen kohti joustavaa tulevaisuutta.

Studio Mossutställningar on 4000 neliömetrin studiokompleksi, jossa taiteilijat ja ei-taiteilijat asuvat ja työskentelevät vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Mossutställningar-sivulle: www.mossutstallningar.com