Nykytaiteen huippukonferenssi suorana Venetsiasta

10/06/2015

Kansainvälisessä kuvataidemaailmassa suureen suosioon noussut nykytaidekonferenssi Creative Time Summit järjestetään 11.–13. elokuuta Venetsiassa, ja sitä seurataan suorana lähetyksenä suurelta valkokankaalta myös Helsingissä. Konferenssissa paneudutaan meneillään olevan Venetsian taidebiennaalin päänäyttelyn All the World’s Futures teemoihin ja muistutetaan, ettei taide ole yhteiskunnasta erillinen asia vaan kiinteä osa sitä.

Venetsian Creative Time Summitissa kuullaan puheenvuoroja talouden maantieteestä, dekolonisaatiosta, koulutuspolitiikasta, luonnosta, informaatioteknologiasta ja teologiasta. Tilaisuus tuo yhteen nimekkäitä ja ajankohtaisia taiteilijoita, yhteiskunnallisia aktivisteja, debatoijia ja kuraattoreita, jotka esittävät vaihtoehtoisia toimintamalleja ja uusia ideoita sosiaaliseen muutokseen.

Helsingin screening-tilaisuus järjestetään 11.–12. elokuuta Kino Engelissä (Sofiankatu 4). Tällöin seurataan Venetsiasta suorana lähetettävää puheohjelmaa ja keskustellaan  konferenssissa esiin nousevista teemoista paikallisen yleisön kanssa. Konferenssiohjelman tauoilla tämän vuoden biennaalissa mukana olevat suomalaistaiteilijat – Liisa Roberts, jonka teossarja on päänäyttelyssä ja IC-98 (Patrik Söderlund ja Visa Suonpää), joka esittäytyy Suomen paviljongissa – keskustelevat Venetsian biennaalin merkityksestä ja biennaalin pääkuraattorin Okwui Enwezorin päänäyttelystä.

Vuodesta 2009 järjestetty Creative Time Summit tarjoaa areenan kriittiselle keskustelulle taiteesta ja yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta. Jokaiseen konferenssiin osallistuu yli 5000 henkeä, minkä lisäksi ohjelmaa voi seurata livenä 70 eri paikassa eri puolilla maailmaa. Helsingissä ensimmäinen screening-tilaisuus järjestettiin syksyllä 2014. Konferenssia voi myös seurata maksutta verkossa. Konferenssia järjestää New Yorkissa toimiva Creative Time -organisaatio, joka on tuottanut tilausteoksia julkiseen tilaan yli 40 vuoden ajan.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja sen järjestävät yhteistyössä IHME-nykytaidefestivaali ja Visuaalisen taiteen keskus Frame.

Visuaalisen taiteen keskus Frame

Creative Time Summitin kotisivu