IHME-teos 2016 on Ratikkasoittajien kiertue

26/10/2015

”Byrokratia, säännöt ja varautuneisuus toisia ihmisiä kohtaan — nämä kolme yleistä ilmapiiriä kuvaavaa asiaa nousivat toistuvasti esille tehdessäni taustatyötä Helsingissä. Minulle IHMEen kutsu on tärkeä tilaisuus yrittää muuttaa vallitsevaa tilannetta.” – Kateřina Šedá

Vuoden 2016 IHME-teoksen tekijä on Kateřina Šedá (s.1977) Tšekin tasavallasta. Šedan teosehdotuksen päänäyttämönä on helsinkiläisyyden ikoni: raitiovaunut. Hän luo raitiovaunuista kohtaamispaikan, missä matkustaja voi kokea jotakin tavallisuudesta poikkeavaa ja jakaa sen muiden kanssa. Epätavallisen paikan lisäksi myös esiintyjäkaarti on epätavallinen: taiteilija haluaa järjestää raitiovaunuihin kiertueen, jonka esiintyjinä on kansainvälisten katusoittajien parhaimmisto. Ratikkasoittajien kiertue -teos tuo kansainväliset metropolit ja kokemukset niiden julkisesta liikenteestä Helsinkiin.

Lue lisää IHME-teoksesta ja taiteilijasta >