#IHMEratikassa-kilpailun voittajavideo

15/12/2015

Marraskuussa IHME-taiteilija Kateřina Šedán toivomuksesta käynnistyneen #IHMEratikassa-videokilpailun voitosta iloittiin Helsingin Käpylässä, jossa kansanlauluryhmä Kiehinän kilpailuvideo kuvattiin. Voitokkaalla videolla raitiovaunu kuljettaa Veera Voiman luotsaamaa kolmentoista naisen lauluryhmää Puu-Käpylässä. Videolle valikoituneessa Kahvilaulussa kuullaan ryhmän luottosanoittaja Leena Silfverbergin laatima uusi, kilpailun teemaan sopiva säkeistö. Laulamisen ilo ja innostus välittyvät niin videolta kuin ryhmän nimestäkin: kiehinä tarkoittaa sytykettä.

Šedán Ratikkasoittajien kiertue -teoksen taustatyö on ollut käynnissä elokuusta lähtien. Ehdotuksia esiintyjistä on tullut runsaasti. Katusoittajia eri puolilla Eurooppaa ovat lähestyneet niin Tšekin tasavallan kulttuurikeskusten kuin Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttienkin väki lukuisten yksittäisten yhteyshenkilöiden lisäksi. Taustatyölle on taiteilijan kanssa yhteistyössä omistautunut myös prahalainen musiikkikriitikko Pavel Klusák.

Lue lisää IHME-teoksen taustatyöstä!