Ratikkasoittajien kiertue testissä linjoilla 7A ja B

26/01/2016

Katusoittajat esiintyvät raitiovaunujen 7A ja B matkustajille tiistaina 26.1. klo 9–15. Päivän aikana testataan IHME-nykytaidefestivaalin tilausteoksen, Ratikkasoittajien kiertueen käytännön toteutusta.

Muusikot kiertueelle on kutsunut tšekkitaiteilija Kateřina Šedá, joka haluaa luoda raitiovaunuista kohtaamispaikan, jossa matkustajat voivat kokea jotain tavallisuudesta poikkeavaa ja jakaa sen muiden kanssa.

Testipäivänä mukana ovat multi-instrumentalisti Antti Tolvi, kokeellista laulelmaa esittävä Juho Kanervon ja Stina Koistisen Sagolik-duo sekä bluesrytmeistään tunnettu Marjut Salosen ja Jorma Vartiaisen duo Kaikuluotain. Kiertueen esiintyjäkaarti täydentyy myöhemmin keväällä, kun musiikki täyttää kaikki Helsingin raitiolinjat keskiviikosta lauantaihin 16.–19.3. Maaliskuun kiertueella luvassa on yleisönsä ottavia esiintyjiä iranilaisesta kitaristista duoon, jonka varustukseen kuuluvat lastenvaunut, kannettava tietokone ja megafoni.

Esiintyjät ovat katusoittajia, mutta eivät kerää rahaa, sillä festivaali maksaa heille palkkion.

Liikkumisen helppouden ja sujuvuuden takaamiseksi muusikoita ei nähdä ruuhkaisimmissa vaunuissa, vaan esiintymiset ajoittuvat työmatkaliikenteen ja satamien matkustajaliikenteen ruuhka-aikojen ulkopuolelle.

Kiertue on maksuton kaikille voimassa olevalla lipulla matkustaville. Jaa kokemuksesi somessa hashtagilla #IHME2016!

Lue lisää IHM-teoksesta >