IHME Tallinnassa

23/02/2016

IHME ja Viron nykytaiteen keskus (Center for Contemporary Arts, Estonia) kutsuvat IHME-nykytaidefestivaalin satelliittitapahtumiin Tallinnassa tänään tiistaina 23.2. ja huomenna keskiviikkona 24.2. IHME-taiteilija Kateřina Šedá kertoo tänään tilausteoksestaan Ratikkasoittajien kiertueesta, joka toteutuu huomenna yksipäiväisenä myös Tallinnassa.

Keskiviikon tapahtumassa tallinnalaiset saavat esimakua IHME-teoksesta yhden päivän ajan raitiolinjoilla 1, 2, 3 ja 4. Tallinnan-kiertueella raitiovaunumatkustajille esiintyvät muun muassa hevikitaristi Tambet Kann, Elss Raidmetsin ukulele-trio sekä katutanssin kykykaksikko Marta ja Edgar Vunsh. Kiertue toteutetaan yhteistyössä Tallinnan kaupungin liikennelaitoksen (Tallinna Linnatranspord AS) kanssa.

Viron nykytaiteen keskus järjestää tapahtuman aikana yleisökilpailun. Kilpailuun voi ottaa osaa jakamalla kiertuetunnelmia Tallinnasta sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #ihmetallinn tai #ihme2016. Palkintona on kahden hengen matka Helsinkiin.

Helsingissä maaliskuussa

Helsingissä Ratikkasoittajien kiertue toteutuu yhteistyössä HSL Helsingin seudun liikenteen ja Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL:n kanssa. Katusoittajat esiintyvät keskiviikosta lauantaihin 16.–19. maaliskuuta kaikilla Helsingin raitiolinjoilla. Luvassa on genrerajat rikkova kattaus eri musiikkityylejä, barokkimusiikista teatraaliseen syntikkapopiin – ratikkalipun hinnalla.

Tallinnan satelliittitapahtumat:

Tiistaina 23.2. klo 17.00 Center for Contemporary Arts, Estonia (Vabaduse väljak 6, Tallinna)

Kateřina Šedá kertoo vuoden 2016 IHME-teoksesta, Ratikkasoittajien kiertueesta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 24.2. klo 13.00–17.00 Tallinnan raitiovaunulinjat

Ratikkasoittajien kiertue on koettavissa päivän ajan myös Tallinnassa.

Lisätietoja: http://www.cca.ee/keskusest/290-ihme-festival-tallinnas
Lue lisää IHME-teoksesta täällä!