600 koululaista Ratikkasoittajien kiertueella

18/03/2016

IHME-teos 2016, Kateřina Šedán Ratikkasoittajien kiertue valloitti yleisönsä keskiviikkona koulujen omassa tilausajoratikassa. Kouluratikan taustalla on Šedán toive; taiteilija halusi, että lapset ja nuoret pääsevät kokemaan IHME-teoksen osana koulupäiväänsä.

Kyytiin nousi lähes 600 oppilasta ja opettajaa, yhteensä 26 luokkaa 17 koulusta eri puolilta Helsinkiä. Metallinhohtoisen Kulttuuriratikan reitti kulki keskustan ja Hakaniemen alueilla. ”Ei kai me vielä lähdetä pois – ei varmana ole kulunut puolta tuntia, korkeintaan viis minuuttia!”, huudahti yksi 7. luokan oppilas ratikan kaartaessa Mikonkadun päätepysäkille.

Yllätyksiä, tanssia ja taputuksia

”Tää on mun parasta kuvista ever.”
”Tuli kuuma tanssiessa.”
”Ratikassa taide ja arki kohtaavat oikeasti!”

Monipuolisesta esiintyjäkaartista lasten suosikeiksi nousivat energinen Entropies, johon kuuluvat kitaristi Soheil Sadloo ja rumpuja soittava Ester Švábková sekä espanjalaisia klassikkohittejä soittava sydämellinen Chano. Yhden miehen musiikkikone Stephen Paul Taylor sai koko ratikan hytkymään kimaltavalla show’llaan, joka oli tulvillaan draamaa, huumoria ja esiintymisasujen vaihtoja.

Lue lisää Ratikkasoittajien kiertueen esiintyjistä >

Meidän IHME opettajille

IHME on tuottanut kouluille myös IHME-tehtävät, jotka syventävät Ratikkasoittajien kiertueen antia ja tarjoavat aineksia ilmiökeskeiseen oppimiseen. Festivaali haluaa tukea opettajien työtä antamalla vinkkejä nykytaiteen käyttöön opetuksessa.

Opettajien oma Meidän IHME –tilaisuus pidetään Vanhalla Ylioppilastalolla pe 1.4. klo 13.00-15.30. Ilmoittautua voi vielä 21.3. asti.

Meidän IHMEen ohjelma ja ilmoittautumisohjeet >

IHME-koulu – yhteistyötä ja uuden oppimista

Kahdeksanvuotisen IHME-historian laajimman kouluyhteistyön mahdollistavat kumppanit: Helsingin kaupungin opetusvirasto, Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma ja Helsingin kulttuurikeskuksen Kulttuurikurssit. Opetusvirasto tuki koulujen ratikkaretkiä tiedottamalla niistä sekä myöntämällä osallistuville kouluille matka-avustuksen. Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat toteuttivat IHME-kouluprojektin Porolahden peruskoulussa Helsingin Roihuvuoressa. Ratikkasoittajien kiertue on myös osa kevään Kulttuurikurssia nimeltä Näyttämöitä.

IHME kiittää kumppaneita ja opettajia antoisasta yhteistyöstä.