IHME-klubilla kaupungin ääniä

09/03/2016

IHME-klubilla kuullaan tekijöidensä näköistä, kokeiluja kaihtamatonta uutta musiikkia meiltä ja muualta. Anna äänten kuljettaa takaisin ratikkareitille tai täysin toisaalle, tutun tai tuntemattoman äärelle!

Ääniä kaupungista ja mekaanista musiikkia

Ratikkasoittajien kiertueen esiintyjistä mukana klubilla on Antti Tolvi. Erityisesti IHME-klubia varten sävelletyssä teoksessa kuullaan kaikuja kiertueen reiteiltä ja raitiovaunuista. Luvassa on yhdessä soittamisen riemuja, kun Tolvin seuraan liittyy kokeellisesta folkistaan tunnettu Lau Nau.

Kvartetin jälkeen ”musiikin hulluksi tiedemieheksikin” kutsuttu ranskalainen Pierre Bastien tarjoaa yleisölle moniaistisen kokemuksen. Yli 40-vuotisen muusikon uransa aikana Bastien on tullut tunnetuksi Meccano-rakentelusarjasta syntyneestä mekaanisesta orkesteristaan, joka soittaa kymmeniä instrumentteja japanilaisesta kotosta indonesialaisiin gamelan-soittimiin. ”Pidän siitä, että voin yhdistää sellon tai alttoviulun nigerialaiseen godjeen tai jaavalaiseen rababiin”, soitinrakentaja ja multi-instrumentalisti kertoo The Wire -lehdelle antamassaan haastattelussa. ”Ihan niin kuin kaupungissa, jossa kulttuurit sulautuvat toisiinsa – äänten kirjo on rikkaampi.”

IHME-klubilla Bastienin uusin projekti, runollinen Quiet Motors yhdistää kuvaa, liikettä ja ääntä taikoen musiikki-instrumentteja niin hammasrattaista kuin paperistakin.

Illan tanssittava päätös

Klubi-illan päättää elektronisen musiikin tuottajan ja tekijän AGF:n DJ-setti live-visuaaleineen. AFG eli hailuotolaistunut berliiniläinen, Antye Greie-Ripatti, on monipuolinen ääni- ja videotaiteilija, jota kiinnostaa erityisesti kielen ja äänen suhde. ”Olisi hauska kuljettaa jollain tavalla mukana myös festivaalin teemoja”, artisti suunnittelee.

Lue lisää klubista!