Annathan palautetta

08/04/2016

Tämän kevään IHME-teoksessa musiikilla oli suuri rooli: katusoittajat eri puolilta maailmaa ottivat raitiovaunut haltuun ja muuttivat ne ennakoimattomien kohtaamisten paikoiksi. Tšekkitaiteilija Kateřina Šedán teos Ratikkasoittajien kiertue on ilahduttanut ihmisiä, mutta myös suututtanut ja saanut poistumaan ratikoista. Mitä Ratikkasoittajien kiertue sinulle oli? Millaista palautetta sinulla on meille? Muuttuiko arkinen reitti, muuttuivatko suunnitelmat, seura tai tunnelma? Jäikö teos kokematta, vaikka etsit sitä? Lähditkö etsimään kaikkia esiintyjiä?

Kerrothan kokemuksistasi IHME-teoksesta täällä. Palkintona vastanneiden kesken arvotaan Ticketmaster Suomen 100 euron lahjakortti.

Venäläisen kirjallisuuden klassikkoa Leo Tolstoita siteeraten – kuten kirjailija Jari Ehrnrooth teki IHME-päivillä esittämässään tulkinnassa IHME-teoksesta –  taideteos on onnistunut silloin, kun se synnyttää tunteen tartuntaa. Tai kuten kriitikko, nykytaiteen tuntija Jan Verwoert pohti omassa puheenvuorossaan: taideteokselle riittää, että se tarjoaa tilanteen, joka sallii reflektoimisen – olipa reflektoitavana sitten oma elämäntilanne tai maailman tila.

Voit antaa palautetta ja kertoa toiveistasi IHME-päivien ohjelmaan liittyen täällä. Vastaamalla kyselyyn osallistut myös lahjakorttiarvontaan.

Videoita pian YouTubessa

IHME on jakanut festivaalin puheohjelmaa omalla YouTube-kanavallaan vuodesta 2009. Videoarkistosta voit löytää niin ensimmäisen IHME-taiteilija Antony Gormleyn kuin vuonna 2011 IHME-teoksen suunnitelleen Superflex-ryhmän kanssa käydyt keskustelut. Kahdeksas IHME-nykytaidefestivaali päättyi sunnuntai-iltana 3.4 perinteiseen IHME-maratoniin, jossa avattiin taiteen tekemisen prosesseja yli kahden tunnin ajan. Muun muassa maratonin taiteilijapuheenvuoroja, IHME-teoksen tulkintoja sekä Jan Verwoertin keynote-esitys löytyvät kanavaltamme keskiviikosta 13.4. alkaen.

Uutuuksia ohjelmassa olivat Manifesti-puheenvuorot kuraattori Pontus Kyanderilta, tutkija Maria Hirvi-Ijäkseltä ja kirjailija Hannu Väisäseltä. Voit tutustua niihin IHMEen YouTube-kanavalla jo nyt, klikkaa puhujan nimeä ja siirryt videotaltiointiin.

IHME 2016 lukuina

Miltä IHME 2016 näyttää lukuina?  IHME-teoksessa oli mukana yhteensä 32 muusikkoa, 20 yleisötyöntekijää ja esiintymisareenana kaikki Helsingin kymmenen raitiolinjaa. Teos tarjosi ratikkamatkustajille neljän päivän aikana noin 300 tuntia elävää musiikkia ja se tavoitti päivittäin noin 5000–6000 henkilöä, yhteensä 24 000 ratikkamatkustajaa! IHME-päivien ohjelmaan osallistui viikonlopun aikana lähes 1500 henkilöä.

IHME-kouluun – festivaalin yleisötyöprojekteihin ja -tapahtumiin – osallistui tänä keväänä noin 800 nuorta, oppilasta ja opettajaa.

IHME-teoksen ja IHME-päivien tekemisessä on ollut mukana jälleen yli 100 ihmistä, lämpimät kiitokset yhteistyöstä kumppaneillemme ja kaikille osallistujille!