IHME 2017: The Black Charismatic

25/10/2016

Vuoden 2017 IHME-teoksen tekijäksi on valittu chicagolaistaiteilija Theaster Gates (s. 1973).

Yhdeksännen IHME-taiteilija Theaster Gates tuo Helsinkiin kokeellisen jazzyhtyeensä The Black Monks of Mississippin. Ryhmä on yksi taiteilijan tuotannon kulmakivistä ja esittelee suomalaiselle yleisölle Gatesin tapaa työskennellä kollektiivisesti. Lue lisää taiteilijasta ja valintaperusteista >

IHME-teos 2017 on The Black Charismatic

Neliosainen IHME-teos koostuu julkisessa tilassa esitettävästä, uudesta videoteoksesta, The Black Monks of Mississippi -ryhmää dokumentoivan elokuvan maailmanensi-illasta, ryhmän debyyttialbumista ja sen julkistamiskonsertista.

The Black Charismatic -teoksen nimessä ’musta karisma’ viittaa läpi koko Gatesin tuotannon kulkevaan teemaan: mustien historiaan ja nykytilanteeseen sekä tapaan, jolla musta kulttuuri on muuttanut maailmaa. Lue lisää vuoden 2017 IHME-teoksesta >