IHME 2017: Olaf Möller festivaalin elokuvaohjelmasta

24/01/2017

Festivaalin elokuvaohjelmistoa suunnitteleva Olaf Möller kertoo, mistä kiinnostui IHME-taiteilija Theaster Gatesin tuotannossa ja tavassa työskennellä.

Möllerille Gatesin taide on poliittista, muttei sanan ilmeisessä merkityksessä. Videolla Möller kertoo, millä tavalla hänen kokoamansa elokuvasarjat jatkavat festivaalilla käytävää yhteiskunnallista keskustelua.

Olaf Möller on elokuvakulttuureja syvällisesti ja laaja-alaisesti tunteva tutkija ja kirjoittaja, joka kokoaa elokuvaohjelmistoja festivaaleille ja tapahtumiin. Hän opettaa elokuvan historiaa Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Möllerin kuratoimat elokuvasarjat esitetään festivaaliperjantaina 7.4. ja -lauantaina 8.4. Sarjojen teemoja ovat Japani ja yli jääneet tai löydetyt materiaalit. Vuoden 2017 IHME-festivaalin ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan tiistaina 7.2.