Ohjelmasuosituksia

29/03/2017

Keskiviikkona 5.4. käynnistyvä IHME on Theaster Gatesin ja The Black Monks of Mississippin äänen voimaa. Tuttuun tapaan IHME-teoksen teemat avataan keskustelulle 7.–8.4. – tänä vuonna Kulttuuriareena Gloriassa.

IHME kutsuu maksuttomaan tapahtumaan nauttimaan keskusteluista, kohtaamisista, festivaalille käsin poimituista elokuva-aarteista, chicagolaistaiteilijan kotikaupunkiin kuljettavista soul food -mauista ja festivaali-DJ:n valitsemasta musiikista.

Poimi tästä ohjelmasuositukset kalenteriisi!

Theaster Gatesin & The Black Monks of Mississippin konsertti
Torstaina 6.4. klo 19 Temppeliaukion kirkko
Konsertti on varattu täyteen, ilmoittaudu jonotuslistalle tästä sunnuntaihin 2.4. mennessä

”Theaster Gatesin kutkuttavista teoksista poimin The Black Monks of Missisippin konsertin Temppeliaukion kirkossa. Gates yhtyeineen pohtii improvisaation keinoin pyhyyden olemusta, mikä kiinnostaa, vaikken itse usein pyhätöissä käy. Hän osallistuu myös tuikitärkeään keskusteluun kulttuurisesta omimisesta. Suomessa keskustelu on vasta alussa, ja hyvä että on. Kyse on paljon muustakin kuin omimisesta yksittäisissä teoksissa, esimerkiksi kokonaisten alkuperäiskansojen kielten hävittämisestä assimilaatiolla.”

Kaari Mattila, Ihmisoikeusliiton pääsihteeri

Elokuvasarja: Kuviteltu Japani
Perjantaina 7.4. klo 21–23 Kulttuuriareena Gloria, pääsali
Elokuvia Theaster Gatesin taiteen teemoista, ohjelman koonnut elokuvakriitikko ja -tutkija Olaf Möller
Loppukeskustelussa Möller ja taiteilija Edgar Honetschläger

”Losangelesilaisen Matthew Laxin Lil’ Tokyo Story (2016) tulkitsee uudelleen Ozun alkuperäiselokuvan (1953) erästä avainkohtausta. Odotan jännityksellä lyhytelokuvasarjan muitakin harvinaisia teoksia vuosilta 1907-2016.”

Mika Taanila, elokuvantekijä ja kuvataiteilija

Opastetut kävelyt IHME-teokselle
Perjantaina 7.4. klo 16.30-17.15 ja lauantaina 8.4. klo 17.00–17.45 ja 17.45–18.30
Kokoontuminen Kulttuuriareena Glorian aulassa

”Suosittelen opastettuja kävelyitä Pelastusarmeijan Temppeliin, jonne Gatesin videoteos on installoitu. Taide paitsi luo uusia ympäristöjä myös muuntaa ympäristöä. Opastetun kävelyn myötä on mahdollista saada uusi näkökulma kaupunkitilaan, päästä vierailemaan upeassa rakennuksessa ja samalla saada nauttia huipputaiteesta. Ja kaikki tämä vain pienenä keväisenä kävelyretkenä Helsingin viihtyisimmillä kaduilla.”

Aleksis Salusjärvi, kriitikko, toimittaja ja IHMEen festivaaliohjelman juontaja

Tutustu koko ohjelmaan täällä >