Festivaaliteemana: Hannah Arendt

04/04/2017

Viikonlopun festivaalilla keskustellaan myös Hannah Arendtin ajattelun avaamista teemoista.

Millaisia poliittisen katastrofin aineksia nykytilanteessa on mahdollista nähdä Arendtin ajattelun valossa? Voiko Arendt auttaa meitä ymmärtämään tämänhetkistä keskustelua ”valeuutisista” ja ”vaihtoehtoisista faktoista”?

Katso festivaalin YouTube-kanavalta The New School for Social Researchin professori Richard J. Bernsteinin haastattelu Arendtin ajattelusta ja tule Gloriaan kuuntelemaan myös postdoc-tutkija Julian Honkasalon puheenvuoro Arendtin ajankohtaisuudesta! Jos haluaisit syventyä Arendtiin yhdessä muiden kanssa, festivaalilauantain Arendt-lukupiirissä on vielä tilaa. Ilmoittaudu mukaan keskustelemaan Arendtin Totalitarismin synty -teoksen luvusta ”Kansallisvaltion rappeutuminen ja ihmisoikeuksien loppu” lähettämällä viesti tuottaja Päivi Matalalle (paivi.matala@ihmefestival.fi).

Hannah Arendtia (1906–1975) pidetään yhtenä 1900-luvun merkittävimmistä poliittista ajattelijoista. Hänen imperialistista kolonialismia, ideologista rasismia ja ihmisoikeuksien kriisiä koskevat teoriansa ovat edelleen ajankohtaisia suhteessa moniin nykyisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin: äärioikeistolaisesta politiikasta globaaliin pakolaiskriisiin.

Julian Honkasalo: Poliittista toimintaa synkkinä aikoina: Hannah Arendtia 2000-luvulla
Perjantaina 7.4. klo 15.45–16.30 Kulttuuriareena Gloria, pääsali

Hannah Arendt -lukupiiri Julian Honkasalon johdolla
Lauantaina 8.4. klo 13.00–14.00 Kulttuuriareena Gloria, parvi 2. krs