Näkökulmia IHME-teokseen: Maija Baijukya

13/04/2017

IHME on kutsunut joka vuosi eritaustaisia ihmisiä eri aloilta jakamaan kokemuksensa IHME-teoksesta. Tänä vuonna tulkinnat teoksesta ovat katseltavissa IHMEen YouTube-kanavalla.

Ensimmäisenä teosta kommentoi Maija Baijukya – tunti Theaster Gatesin ja The Black Monks of Mississippin Temppeliaukion kirkon konsertin jälkeen. Baijukyalle teos ”nosti pintaan sukupolvet ylittävät surut ja traumat”, mutta toisaalta kannatteli kuulijaa, kuljetti turvalliseen paikkaan. Baijukya on helsinkiläinen feministi ja aktivisti.

Kokemuksensa Gatesin The Black Charismatic -teoskokonaisuudesta jakavat myös Suomen Pelastusarmeijan PR-työn ja digitaalisen markkinoinnin kehittäjä Joona Junkkari sekä arkkitehti, Giant Robot -yhtyeestäänkin tunnettu Tuomas Toivonen.

Theaster Gatesin The Black Charismatic -videoinstallaatio Suomen Pelastusarmeijan Temppelissä (Uudenmaankatu 40) on avoinna lauantaihin 29.4. saakka klo 10–18 kaikkina muina päivinä paitsi sunnuntaisin. Installaatioon on vapaa pääsy.