#IHME2017 kiittää

18/05/2017

Nykytaiteen maailmantähti Theaster Gatesin Helsingissä toteutunut The Black Charismatic -teos herätti kansainvälisen taidemedian kiinnostuksen. Gatesin teoskokonaisuus jatkoi IHME-nykytaidefestivaalin julkiseen tilaan tilaamien projektien sarjaa, ja se arvosteltiin muun muassa Frieze Magazine -lehteen, joka on yksi luetuimpia nykytaiteeseen ja -kulttuuriin keskittyviä julkaisuja.

”Taidekritiikki Suomessa keskittyy usein museo- tai gallerianäyttelyihin, siinä missä julkisen taiteen hankkeet saavat palstatilaa vähemmän”, IHMEen toiminnanjohtaja Paula Toppila toteaa. ”Tämän vuoden IHME-teos muodostui ainutkertaisista tapahtumista ja pidempään esillä olleesta installaatiosta. Kokonaisuuden kokeminen tarjosi haasteen sinänsä, eikä vähiten siksi että yleisö, tila ja sen arkkitehtuuri ovat tällaisissa taideteoksissa olennainen osa teosta. Hienoa että näinkin moni taidekriitikko otti haasteen vastaan.”

Friezessä ilmestynyt arvio IHME-teoksesta on luettavissa täältä >

Norjalaisen Kunstkritikk-lehden arvostelu >

Arvostelu ruotsalaisessa Konsten.net-verkkojulkaisussa >

IHME kiittää palautteesta

Seuraavan, järjestyksessään kymmenennen festivaalin taiteilija ja -teos julkistetaan tulevana syksynä. Sitä ennen kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte tai olitte mukana tekemässä kevään festivaalia!

Katso kuvat tapahtumista täällä ja palaa festivaalitunnelmaan >

Kulttuuriareena Glorian festivaaliohjelmaan voit palata IHMEen YouTube-kanavalla >

Kiitos myös kaikille yleisöpalautetta antaneille! Scandicin lahjakortin, Museokortin ja The Black Monks of Mississippin levyjä voittaneille on ilmoitettu palkinnoista.

Otteita festivaalipalautteesta:

“Tämän ihmeellisen paikankin [Pelastusarmeijan Temppelin] ansiosta tämä tuntui löydöltä, vähän kuin aarre.”

”Teos [konsertti] herätti kylmiä ja lämpimiä väreitä. Teki mieli huojua ja liikkua spiraalinomaisesti, tanssia. Teos oli hyvin fyysinen kokemus.”

Koin että momentti [konsertti] oli ainutlaatuinen ja olen onnekas, että sain kokea sen yhdessä muun yleisön kanssa.

”Suomalaisillekin taiteilijoille projekteja + näkyvyyttä lisää.”

”Möller <3”

”Arendt-luento oli aivan loistava.”