THE BEETLE -elokuva Yle Areenaan

21/05/2018

IHME-nykytaidefestivaalin tämän vuoden tilausteos, ruotsalaistaiteilija Henrik Håkanssonin THE BEETLE -elokuva, esitetään Yle Areenassa 25.5.2018 lähtien.

”Yle on iloinen ja ylpeä saadessaan välittää IHME-festivaalin kymmenvuotisjuhlateoksen maailmanlaajuisesti kaikkien katsottavaksi vuoden ajan. Ensi-ilta on Yle Areenassa yhtä aikaa festivaalin ensiesityksen kanssa, lisäksi elokuva esitetään Teemalla sunnuntaina 27.5. klo 12.00”, kertoo Ylen tuottaja Kati Sinisalo.

THE BEETLE -elokuvan esittäminen Ylen kanavilla on neljäs IHMEen ja Ylen yhteistyö. Vuosina 2009–2011 festivaali tuotti sarjan IHME-editio-nimisiä toistettavia teoksia, joista skottitaiteilija Susan Philipszin teos sijoittui Yle Teema -kanavan kontekstiin. Vuonna 2009 toteutuneesta Antony Gormleyn Savi ja kollektiivinen keho -teoksesta Yle tuotti Tina Cavénin reportaasin. Israelilaistaiteilija Yael Bartanan teos vuonna 2014 oli True Finn – tosi suomalainen -elokuva, jonka esitysfoorumi oli Yle Areena.

Ensimmäinen IHME-teos palaa Areenaan

”IHMEen tavoitteena on tehdä nykytaiteesta saavutettavampaa ja tuoda taide uusien yleisöjen ulottuville. Taide käsittelee ajankohtaisia asioita uusista näkökulmista ja tarjoaa mahdollisuuden niin omaan pohdintaan, esteettiseen nautintoon kuin oppimiseenkin. Olemme todella iloisia siitä että Yle tukee meitä näissä pyrkimyksissä. THE BEETLE -elokuvan lisäksi Yle Areenassa voi nähdä kuukauden ajan myös ’Antony Gormley ja suomalaiset savessa’ -reportaasin. Tämä on upea huipennus IHMEen juhlavuoden ohjelmassa”, summaa IHMEen toiminnanjohtaja Paula Toppila.

Vuoden 2018 IHME-teos THE BEETLE antaa äänen uhanalaiselle halavasepikälle, jota tiettävästi esiintyy vain Vantaan Myyrmäessä. Valitessaan halavasepikän teoksensa lähtökohdaksi Håkansson liittää siihen isoja kysymyksiä ilmaston lämpenemisestä, lajien monimuotoisuuden vähenemisestä sekä ihmisen ja luonnon suhteesta.

Yle Areena valittiin vuonna 2017 viidettä kertaa peräkkäin arvostetuimmaksi suomalaiseksi verkkobrändiksi Taloustutkimuksen teettämässä kyselyssä. Areenaa käytetään viikossa noin 2,5 miljoonalla eri selaimella ja laitteella.

THE BEETLE -elokuva Yle Areenassa 25.5.2018 – 25.5.2019 ja Yle Teemalla sunnuntaina 27.5. klo 12.00

Antony Gormley ja suomalaiset savessa -ohjelma Yle Areenassa 25.5-25.6.2018 ja Yle Teemalla 24.5, 25.5 ja 27.5

Lue lisää IHME-teoksesta >