IHMEellinen Kulttuuri-TET

12/10/2018

Mikä on Kulttuuri-TET?

Kulttuuri-TETin ajatus on tarjota nuorille työelämään tutustumisjakso, jonka aikana heidät otetaan mukaan kehittämään kulttuurilaitoksen tai muun kentän organisaation toimintaa. 1–2 viikon jaksolle tullaan pienryhmässä, ja nuoret saavat jaksolle oman projektin. Maria Donner ja Venny Vestenius Latokartanon peruskoulusta kertovat TET-harjoittelustaan IHME-festivaalilla lokakuussa 2018.

Mitä olemme oppineet?

TETissä IHME-festivaalilla opimme todella paljon uutta. On ollut todella hyödyllistä olla täällä TET-harjoittelussa, koska olemme saaneet uutta tietoa siitä, millaista on olla töissä kulttuurialalla. Keskustelimme taiteesta työelämässä ja saimme tietää, mitä taiteen tuottaminen yleisölle isommassa mittakaavassa on täältä IHMEen kaltaisen organisaation puolelta, ja saimme nähdä läheltä, miten tällaista nykytaidefestivaalia rakennetaan. On myöskin ollut mukava kuulla IHMEen pienen toimiston työntekijäkolmikon taustatarinoita; mitä he ovat opiskelleet, ja miten päätyneet tälle alalle. Olemme oppineet paljon viestinnästä ja erilaisista keinoista tehdä sitä. Täällä oleminen on ollut meistä tietenkin kiintoisaa, taiteesta kiinnostuneina ihmisinä.

Mitä olemme tehneet?

IHMEellä työskentely on ollut meistä kehittävää ja mielenkiintoista. Tehtävät täällä ovat olleet erilaisia, kuin perinteisemmässä työharjoittelussa, jossa työtehtävät voivat usein olla kahvin keittämistä ja siivoamista. Olemme tehneet tiedonhakua ja haastatteluja, sekä katsoneet tämän vuoden IHME-teoksen, Henrik Håkanssonin elokuvan THE BEETLE. Olemme myös osallistuneet erilaisiin tapahtumiin, kuten Vantaan wikitapahtumaan ja Helsingin kaupunginmuseon Hackathoniin. Kävimme myöskin Myyrmäessä katselemassa THE BEETLE -elokuvan päätähtien eli vain ja ainoastaan Vantaalla elävien halavasepikkäkuoriaisten asuinalueita! Olemme joka päivä saaneet hyvin aikaa tehdä piirustuspäiväkirjojamme, eli dokumentoida aikaamme täällä IHMEellä piirtäen. Olemme myös päivittäneet IHMEen instagramia erilaisilla postauksilla.

Miksi kannattaa tulla IHMEelle TET-harjoitteluun?

IHMEelle kannattaa tulla TET-harjoitteluun, jos on kiinnostunut taiteesta – ihan minkälaisesta tahansa! Täällä saa kokemusta siitä, mitä on taiteen tuominen näkyviin erilaisille yleisöille, sekä paljon tietoa siitä, millaista on työskennellä taiteen parissa yhdessä taiteilijoiden kanssa. IHME tarjoaa myöskin tilaisuuden tutustua taidealaan erilaisesta näkökulmasta kuin taiteilijan ammatista. Ilmapiiri toimistolla on rento ja mukava ja tapaamamme IHMEen työntekijät ovat aivan ihania ihmisiä!

 

Kirjoittajat

Olen Venny Vestenius, viisitoistavuotias taiteilijasielu Helsingin Viikistä. Harrastan monenlaista taidetta; pääasiassa musiikkia, kuvataidetta sekä kirjoittamista ja siksi Kulttuuri-TET onkin minulle hyvä paikka. Olen opiskellut musiikkiopistolla 14 vuotta, ja nyt aloitin myös tunnit Helsingin kuvataidekoulussa.

 

Olen Maria Donner, 15-vuotias nuori Helsingistä. Olen erityisen kiinnostunut taiteista; musiikista, valokuvaamisesta, kirjoittamisesta ja muista kulttuurin liittyvistä asioista. Minua kiinnostavat myös eläimet, biologia ja ympäristöystävällisyys. Harrastan itse kuvataidetta Helsingin kuvataidekoulussa ja musiikkia Pop & Jazz konservatoriolla. Vapaa-ajallani tykkään kirjoittaa runoja ja valokuvata.