IHME-ilta = Wikimaraton + Speech Karaoke 1.12.

07/11/2018

Kaikille avointa IHME-iltaa vietetään lauantaina 1.12. Korjaamon Vintillä klo 14-22. Tänä vuonna IHME kutsuu nykyiset ja tulevat ystävänsä tekemään kymmenenvuotiasta festivaalia näkyväksi ja kuuluvaksi Wikimaratonin ja Speech Karaoken eli puhekaraoken kautta.

Wikimaraton

Päivä alkaa klo 14 IHME-wikimaratonilla, jossa tavoitteena on laatia artikkeli kaikista kymmenestä IHME-teoksesta alle neljän tunnin spurtilla. Saako maailma tietää, mihin Christian Boltanski lähetti Sydänarkistoon (2012) Suomessa taltioidut sydänäänet tai miksi lahoja halavapuita ei saisi poistaa Vantaan Mätäjoelta? Miksi taiteilija halusi täyttää Helsingin ratikkalinjat katumuusikoilla? Tule etsimään vastauksia ja tekemään nykytaidetta näkyväksi!

Toistaiseksi vain yhdestä IHME-teoksesta on olemassa suomenkielinen Wikipedia-artikkeli. Wikimaratonin tarkoitus on korjata tilanne ja tuoda tietoa IHMEen aika- ja paikkasidonnaisista teoksista kaikkien saataville.  Wikimaratonissa kuullaan lyhyet alustukset Wikimedia Suomen puheenjohtajalta Heikki Kastemaalta, Taidesäätiö Pro Arten puheenjohtajalta Tuula Arkiolta ja toiminnanjohtaja Paula Toppilalta.

Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä kokemusta Wikipedian muokkaamisesta tai aiempaa tietoa IHME-teoksista: tilaisuudessa on mahdollista saada apua järjestäjiltä ja tarjoamme osallistujille materiaalit, joiden perusteella artikkelia on helppo lähteä työstämään. Osallistujat tarvitsevat mukaansa vain kannettavan tietokoneen.

Wikimaratonin osallistujille tarjotaan kevyt lounas. Toivomme wikimaratonin osallistujien ilmoittautuvan 23.11. mennessä tämän linkin kautta. Halutessasi voit tehdä myös käyttäjätunnuksen Wikipediaan jo ennen tapahtumaa.

Speech karaoke 

Wikimaratonin maaliviivan jälkeen klo 19-22 on mahdollisuus päästä kuulemaan festivaalilla kuultujen puheenvuorojen parhaita paloja Speech Karaokessa eli puhekaraokessaKyseessä on karaoke, jossa musiikkikappaleiden sijasta tulkitaan puheita. IHME-illan kunniaksi karaokekatalogiin on koottu taiteeseen liittyviä puheenvuoroja, joista kymmenen on kuultu IHME-festivaaleilla. Puhekaraoke on riemastuttava tapa tutustua IHMEen historiaan ja omaperäiseen karaokekonseptiin – ja ehkä jopa kokeilla puhujanlahjojaan.

Taidekirjojen kierrätys

Onko nurkkiin kertynyt hyllynlämmittimiä, joita tuskin enää tule luettua vai ammottaako Lundiasi tyhjyyttään? Ratkaisu ongelmaan löytyy taideaiheisten lehtien ja kirjojen kierrätyspisteeltä! Piste on auki koko tapahtuman ajan klo 14-22.

Yleistä

Koko ohjelma on avointa niin vanhoille kuin uusille tutuille ja tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Wikimaratonin osallistujille tarjotaan kevyt lounas.

Korjaamon Vintti-tilaan on esteetön pääsy.

Mikä? IHME-ilta = Wikimaraton + Speech Karaoke
Missä? Korjaamon Vintti-tila, Töölönkatu 51, Helsinki (saapumisohjeet)
Milloin? La 1.12.2018; Wikimaraton klo 14-18, Speech karaoke klo 19-22
Ilmoittautuminen? Toivomme sinun ilmoittautuvan etukäteen Wikimaratoniin lounastarjoilun vuoksi tästä linkistä viimeistään pe 23.11. Jos osallistut vain Speech karaokeen, sinun ei tarvitse ilmoittautua.

Tervetuloa viettämään kanssamme hetki tai koko joulukuinen päivä!