IHMEen joululahjoitus luonnon hyväksi

17/12/2018

IHME lahjoittaa tänä vuonna aiemmin joulukortteihin käytetyt varat Suomen Luonnonsuojelun Säätiölle, joka jakaa apurahoja ympäristön- ja luonnonsuojeluun liittyvälle tieteelliselle, taiteelliselle ja kirjalliselle työlle.

Ympäristöteeman käsittely on vasta alkanut

Rahojen lahjoittaminen luonnonsuojelua tukevalle taholle istuu luontevasti IHMEen uuteen konseptiin, josta uutisoitiin marraskuussa.

“Toimintamallin muutoksen taustalla on ajatuksemme siitä, että taiteen kautta voidaan herättää ihmisiä pohtimaan planeettamme tulevaisuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa siihen”, kertoo Taidesäätiö Pro Arten toiminnanjohtaja Paula Toppila.

Tietä uuteen konseptiin, jossa taiteilijat ja tieteilijät tekevät yhteistyötä, on viitoittanut vuoden 2018 IHME-teos, Henrik Håkanssonin elokuva THE BEETLE.

Uhanalaisesta halavasepikkäkuoriasesta kertovan elokuvan hengessä vuoden 2017 joululahjoitus tehtiin Suomen luonnonsuojeluliiton lähiluonnon suojelutyöhön.

Avustuksia monenlaisiin hankkeisiin

Suomen Luonnonsuojelun Säätiö perustettiin vuonna 1962 tukemaan luonnon- ja ympäristönsuojelua ja tähän liittyvää tutkimusta. Säätiö rahoittaa myös ympäristöön liittyvää taiteellista työtä: vuonna 2018 apurahan saivat muun muassa Mustarinda-seuran järjestämä Jäkäläfestivaali, Viola Räisäsen Sananjalka ja tuulen sävel -metsäkonserttisarja sekä Noora Kauppilan Itku äidin haudalla -konserttisarja, jossa tutkitaan karjalaista itkuperinnettä kollektiivisen suremisen muotona ympäristöhuolen aikakautena.

Suomen Luonnonsuojelun Säätiölle voi lahjoittaa tilille FI18 1555 3000 1188 45. Lisätietoa löydät säätiön verkkosivuilta >

Kuuntele Mustarindan Alma Heikkilän ja Antti Majavan puheenvuoro taiteen ja ympäristönsuojelun suhteesta vuoden 2013 IHME-päiviltä >

IHME toivottaa yhteistyökumppaneilleen, seuraajilleen ja toislajisille ystävilleen rentouttavaa juhlakautta!