Tunnelmia IHME-illasta

10/12/2018
Puhekaraokessa esitetään laulujen sijaan puheita. / In Speech Karaoke, participants perform speeches rather than songs. Kuva/photo: Veikko Somerpuro.

Vuosittaista IHME-iltaa vietettiin tänä vuonna poikkeavalla tavalla Korjaamolla lauantaina 1.12. Päivän ensimmäinen osio koostui Wikimaratonista, jonka myötä syntyivät seuraavat artikkelit: kartta IHME-teosten sijainneista, Katoava taide, Kun päivä laskee (Philipszin teos), Susan Philipsz (taiteilija) ja THE BEETLE (Håkanssonin teos). Kuka tahansa voi täydentää ja luoda uusia artikkeleita IHME-teoksista tai muista aiheista. Helpot ohjeet alkuun pääsemiseksi löydät Wikipedian omilta sivuilta.

Iltapuolella Korjaamolla siirryttiin vapaamuotoisempaan tunnelmaan puhekaraoken merkeissä. Illan aikana kuultiin katkelmat kymmenestä puheesta, jotka on esitetty vuosien varrella IHME-festivaaleilla.

Valikoimaan kuuluivat muun muassa Pontus Kyanderin Manifesto ja Nato Thompsonin Art in Public Space. Myös muut puhekaraokekatalogin puheet olivat vapaasti esitettävissä, ja illan aikana uskaltauduttiin myös klassikkosarjaan esimerkiksi Martin Luther Kingin I Have a Dream -puheen merkeissä.