Uusi tutoriaali animaatioiden tekoon

06/03/2019
Vuoden 2018 IHME-koulussa tehtiin animaatioita ötököiden näkökulmasta. Taiteilijat Annika, Miisa ja Eetu, Kirkkojärven koulu. Kuva: Veikko Somerpuro.

IHMEen uusi video on tiivis innostaja helppojen ötökkäanimaatioiden toteutukseen niin kouluissa kuin niiden ulkopuolellakin. Jakamalla valmiit tarinat #IHMEotokat -tunnisteella oman videon voi liittää ötökkäanimaatioiden joukkoon ja ohjata muidenkin katseita pienimpien otusten suuntaan. Stop motion -animoitu video on Animaatiopöllöt –kollektiivin (taidekasvattajat Noomi Ljungdell, Riina Näsi, Kirsi ”Nanna” Saarhelo) ideoima ja toteuttama.

Tutoriaalin taustalla on keväällä 2018 järjestetyt IHME-koulun animaatiopajat, jotka saivat innostuneen vastaanoton niihin osallistuneilta koululaisilta ja opettajilta. Aalto-yliopiston taidekasvatuksen opiskelijoiden vetämissä pajoissa animaatioiden sankareiksi valittiin hyönteisiä Henrik Håkanssonin THE BEETLE-elokuvan hengessä. Moni animaatiotarina onkin tekijöidensä luova ja lämmin kannanotto ympäristön monimuotoisuuden puolesta.

Toisen lajin näkökulmaan kannattaa virittäytyä THE BEETLEn parissa, joka on nähtävillä YLE Areenassa 25.5.2019 saakka >>

Viime kevään koululaisten videot on nähtävissä IHMEen YouTube -kanavalla >>

Lisää vinkkejä animaatioiden tekoon löytyy IHME-tehtävät -sivulta >>

Tutustu myös muiden vuosien kouluille suunnattuihin opetusmateriaaleihin >>

IHME-koulun toiminta on koottu myös vuoden 2018 festivaalijulkaisuun >>