IHME-raati yhdistää taiteen kokemisen ja ympäristöteot

02/12/2019
IHME-raadin kanssa on testattu esimerkiksi siirtymistä taideteosten tapahtumapaikoille. Kuva: Veikko Somerpuro.

Haluatko oppia lisää taiteesta, tieteestä ja ympäristökysymyksistä? Tule mukaan IHME-raatiin, toiminnassa yhdistyvät nämä kaikki! Ennakkotietoja ei tarvita, utelias asenne riittää.

Vaikuta IHMEen toimintaan

Haluamme kehittää IHMEen toimintaa yleisön ääntä kuunnellen. IHME-raadin toiminta on meille mahdollisuus kuulla palautetta tapahtumista ja viestinnästämme jo niiden suunnitteluvaiheessa. Noin neljä kertaa vuodessa kokoontuva asiakasraati kutsutaan kurkistamaan kulissien taakse, toimimaan IHME-teosten testiyleisönä, kommentoimaan viestintämateriaaleja ja antamaan palautetta jo koetusta.

Kaikki lähtee taiteesta

Raadin toiminta lähtee siitä mistä IHMEkin, taiteesta. IHMEen kerran vuodessa tuottamat tilausteokset tarkastelevat kukin omalla tavalla kysymystä ympäristön kestokyvystä ja tarjoavat vaihtoehtoja omien näkökantojemme muodostamiseen. Keskustelujen lisäksi raatilaiset pääsevät tutustumaan IHME-teoksen tekijöihin, tapaamaan taiteilijoita ja mahdollisuuksien mukaan myös heidän keskustelukumppaneinaan toimivia tutkijoita. Raatilaiset kutsutaan lisäksi IHMEen tapahtumiin ja juhliin.

Ympäristötekoja yhdessä

IHME reagoi ilmastokriisiin tarkastelemalla toimintatapojaan ja kehittämällä niitä ekologisemmaksi kaikilla toiminnan tasoilla. Toisinaan muutosten tekeminen on haastavaa; välillä on vaikea tietää, mistä aloittaa tai mikä on lopulta tehokkain tapa hillitä omaa hiilijalanjälkeään. Siksi toivomme IHME-raadista joukkovoimaa, jonka kanssa keskustella ja testata ympäristötekoja omassa arjessa toisiamme kannustaen ja vinkkejä jakaen. Tapaamisissa käsitellään erityisesti niitä teemoja, joita IHME-teokset käsittelevät. Toiminnan tueksi peilaamme tieteen tarjoamaa tietoa ja jaamme omia kokemuksia. Yhdessä päätämme mitä ympäristötekoja haluamme omassa arjessamme kokeilla ja mistä osa-alueista haluaisimme tietää lisää seuraavalla kerralla.

Raatiin kuuluminen on vapaaehtoista. Parhaassa tapauksessa porukassa kohtaavat eri-ikäiset ja taustaiset ihmiset, joita yhdistää uteliaisuus taiteeseen ja toiveikkuus yhteiseen muutokseen.

Ensimmäinen raadin tapaaminen järjestetään IHMEen Tieteiden yön ohjelmassa 16.1.2020 klo 20, mutta paikalle kannattaa tulla jo aiemmin kuulemaan keskustelua taiteen, tieteen ja ympäristökysymysten risteyskohdista. Muut vuoden tapaamisajat ilmoitetaan vuoden alussa, kun vuoden 2020 IHME-teossuunnitelmat etenevät.

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan IHMEen kulttuurituottajalle 13.1.2020 mennessä: Päivi Matala paivi.matala(at)ihmehelsinki.fi