Learning from Doubt -kurssi huipentuu opiskelijoiden lopputöiden esittelyyn

19/09/2022

  • Zagros Manuchar: The Poem from a Former Child Soldier

  • Sonja Kilpeläinen: Scene of a Secret

  • Joonas Pulkkinen ja Lauri Lähteenmäki: “Forest as a war victim – 1950’s as turning point of Finnish industrialization and Forest industry”

  • Emma de Carvalho: Island of Birds. Uunisaari.

IHME Helsinki 2022 -teos Amar Kanwarin Learning from Doubt -verkkokurssin opiskelijoiden lopputöitä on esillä Environmental Humanities Month -tapahtuman aikana marraskuussa 2022. Tapahtuman järjestää Helsingin yliopiston Environmental Humanities Hub. Learning from Doubt -verkkokurssille osallistui Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Helsingin yliopiston kestävyystieteen opiskelijoita, joista osa jatkoi kurssilla heränneitä pohdintoja oman lopputyönsä muodossa.

Opiskelijoiden työt ovat muun muassa tekstejä, valokuvia, videoteoksia ja performansseja. Töissä on sovellettu Amar Kanwarin epäilyn metodia. Tehtävänä oli tutkia vaihtoehtoisia tapoja arvioida ja ymmärtää valitsemaansa ympäristörikosta. Kummastakin oppilaitoksesta on mukana opiskelijoita, joista esimerkiksi Kuvataideakatemiasta Joonas Pulkkinen ja Lauri Lähteenmäki käyvät keskustelua tekstein ja kuvin metsistä sotien uhreina. Zagros Manucharin teos kertoo Kurdi-lapsisotilaasta kun taas Helsingin yliopiston kestävyystieteen opiskelija Emma de Carvalho käsittelee videoteoksessaan ilmastonmuutoksen vaikutusta Uunisaaren lintuihin. Näiden lisäksi töitään esittelevät Sonja, Kilpeläinen, Kaisa Penttinen, Anni Piiroinen, Li Tingyang, Saana Janhila ja María Rún sekä Sanni Kouhia ja Frida Högnabba.

Helsingin yliopiston Environmental Humanities Hub tutkii ihmisen aiheuttaman ympäristönmuutoksen monitahoisia kulttuurisia ja suhteellisia ulottuvuuksia, mikä on yksi ihmiskunnan tämän hetken kiireellisimmistä haasteista. Kuukauden mittainen Environmental Humanities Month -kokoaa yhteen tapahtumia, joiden

”Päätavoitteena on lisätä tietoisuutta ihmiskunnan kestävyyssiirtymästä humanistisista ja yhteiskuntatieteellisistä lähtökohdista. Tarkoituksena on vahvistaa haavoittuvia ja syrjäytyneitä ympäristöhumanistien ääniä kaikkialla maailmassa monitieteisen ja -taiteisen ristiinpölytyksen, paikallistiedon ja paikallisten kielten avulla.”, kertoo Viktor Pal ohjelman koordinaattori.

Olemme iloisia, että Amar Kanwarin kurssi jatkaa elämäänsä opiskelijoiden töissä ja voimme jakaa ne kaikkien nähtäväksi. Environmental Humanities Month -kuukauden ohjelma päivitetään syksyn mittaan Helsinki #ENVHUM blogissa.