IHME-teoksen digitaalinen hiilijalanjälki on nyt laskettu!

29/11/2022
Taideteoksen digitaalinen hiilijalanjälki

IHME Helsinki on sitoutunut ekologiseen kestävyyteen ja laskee kaiken toimintansa hiilijalanjäljen. Vuoden 2022 tilausteos toteutettiin digitaalisena kurssina verkossa. Digiteosten hiilijalanjäljen laskentaan ei ollut valmista laskuria ja viime vuosien uutisointi asiasta on ollut ristiriitaista. Siksi halusimme selvittää perinpohjaisesti, mikä on IHME 2022 -taideteoksen digitaalinen hiilijalanjälki – onko se suuri vai pieni, ja miten siihen voi vaikuttaa?

IHMEen ekokoordinaattori Saara Korpela selvitti digitaalisen hiilijalanjäljen laskentaa ja apuna käytetiin myös UseLess Company Oy:n konsultaatiota.

Laskelmasta selviää, että kun kurssille osallistui 150 ihmistä niin sen päästöt vastaavat puolikkaan hampurilaisen päästöjä. Lue lisää Saaran tuoreesta blogitekstistä mitä laskelmaan sisältyy, miten se tehtiin ja ota talteen vinkit digitaalisen hiilijalanjäljen pienentämiseen!