Info & CO₂e


IHME Helsinki on nykytaiteen teoksia tilaava taideorganisaatio. Lue lisää IHMEen uudesta toimintamallista ja ensimmäisestä IHME Helsinki -teoksesta vuodelle 2020. Missiomme löytyy täältä.

Vuosina 2009–18 järjestettyjen festivaalien tunnelmiin pääset mukaan IHMEen Youtube-kanavalla sekä tutustumalla IHMEen julkaisuihin.

IHME-toimiston yhteys- ja laskutustiedot löydät täältä. Meidät tavoitat myös osoitteesta info@ihmehelsinki.fi.


Yhteystiedot

IHME Helsinki / Taidesäätiö Pro Arte
Kalevankatu 4, 2. krs
00100 Helsinki
info(at)ihmehelsinki.fi

Toiminnanjohtaja Paula Toppila, p. 045 1240096
paula.toppila(at)ihmehelsinki.fi

Kulttuurituottaja Päivi Matala, p. 045 2350080
paivi.matala(at)ihmehelsinki.fi

Ekokoordinaattori Saara Korpela, p. 045 6326267 (ma – to 9:30 – 15)
saara.korpela(at)ihmehelsinki.fi


Hiilijalanjälki

IHME vastaa ilmastohaasteeseen palkkaamalla ekokoordinaattorin. Ekokoordinaattorin vastuulla ovat ekologisesti kestävien toimintamallien suunnittelu, toteutus ja arviointi sekä niitä koskeva viestintä. Ekokoordinaattori selvittää, mistä toiminnan ilmastopäästöt koostuvat ja etsii vähemmän kuormittavia vaihtoehtoja esimerkiksi tilojen lämmön- ja sähkönkulutuksen ja liikkumisen osalta.

IHMEen toimisto on aikaisemmin laskenut perustoimintansa hiilijalanjälkensä yhden kuukauden ajalta (elokuu 2018) Julie´s Bicyclen tuottamalla verkkotyökalulla. Tuolloin kuukauden hiilijalanjälki oli 220,7 kg CO2e, mikä on palvelun mukaan erittäin hyvä tulos. Erityisesti kulttuuriorganisaatioiden käyttöön suunniteltu työkalu laskee hiilijalanjäljen käytetyn energian ja veden, tuotetun jätteen sekä matkustamisen ja liikkumisen perusteella.

Haluamme kannustaa myös muita kulttuurialan toimijoita tarkkailemaan toimintansa ympäristövaikutuksia ja jakamaan vinkkejä niiden pienentämiseksi. Lue lisää uutissivultamme ja kerro meille omat vinkkisi!