Amar Kanwar tekee IHME Helsinki 2022 -teoksen

27/05/2021
Documentary Film Maker and Visual Artist Aman Kanwar. Photo: Monica Tiwari.

Tiedote 27.5.2021

PDF >>

”Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä Amar Kanwarin kanssa hänen Learning from Doubt -verkkokurssinsa muodossa. Tämä hanke ei pelkästään tue jatkuvaa oppimista ja tiedon jakamista, vaan ymmärrystä itse elämästä ja kaiken keskinäisriippuvuudesta. ” – Paula Toppila, IHME Helsingin toiminnanjohtaja, kuraattori

IHME Helsinki on valinnut intialaisen taiteilija, elokuvantekijä Amar Kanwarin toteuttamaan vuoden 2022 IHME Helsinki -tilausteoksen. Tilausteos nimeltään Learning from Doubt (Epäilystä oppiminen) on verkkokurssi, joka perustuu Kanwarin taideinstallaatioon ja näyttelyyn nimeltään The Sovereign Forest (Suvereeni metsä). Kurssiin sisältyy ekologisen kestävyyden kokeiluja liittyen ainutlaatuiseen siemenpankkiin Odishassa, Intiassa sijaitsevassa Narishon kylässä sekä kokemuksia The Sovereign Forest -installaation tekemisestä ja esittämisestä. The Sovereign Forest on tehty yhteistyössä Samadrustin Sudhir Pattnaikin sekä Sherna Dasturin kanssa. Samadrusti on kahden viikon välein ilmestyvä odiankielinen poliittinen uutislehti ja Sudhir Pattnaik on Samadrustin toimittaja ja yhteiskunnallinen aktivisti. Sherna Dastur on graafinen suunnittelija elokuvaohjaaja Delhissä.

Keväällä 2022 toteutettava verkkokurssi Learning from Doubt on avoin kaikille Suomessa asuville. Kurssi toteutetaan elokuvien, lukemiston, podcastien ja taiteilijan kanssa vietettyjen vuorovaikutteisten live-istuntojen muodossa. Kanwarin elokuvia esitetään myös fyysisissä tiloissa Helsingissä. Kurssi on englanninkielinen.

Taiteilija Amar Kanwar on syntynyt New Delhissä Intiassa vuonna 1964, jossa hän asuu ja työskentelee. Hänen elokuvansa ja monitasoiset installaationsa ovat peräisin konfliktialueiden kertomuksista. Teoksille on ominaista ainutlaatuinen runollinen lähestymistapa henkilökohtaiseen, yhteiskunnalliseen ja poliittiseen todellisuuteen. Kanwarin viimeaikaisia yksityisnäyttelyjä on järjestetty seuraavissa taideorganisaatioissa: New Yorkin yliopiston Abu Dhabi -taidegalleria (2020); Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, Madrid (2019); Tate Modern, Lontoo, Minneapolis Institute of Arts sekä Marian Goodman Gallery, New York (2018). Kanwar on osallistunut myös Documenta -näyttelyihin 11, 12, 13 ja 14 Kasselissa, Saksassa (2002, 2007, 2012, 2017).

Lue lisää taiteilijasta ja kurssista IHME Helsingin verkkosivuilta >>

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: toiminnanjohtaja, kuraattori Paula Toppila, paula.toppila@ihmehelsinki.fi, puh. + 358 45 1240096

Lehdistökuvat: Kulttuurituottaja Päivi Matala paivi.matala@ihmehelsinki.fi, + 358 45 235008

Työmme mahdollistaa perustajasäätiömme Taidesäätiö Pro Arte sekä Koneen säätiö ja Saastamoisen säätiö vuosina 2020-22.