Helsingin Rautatientorilla IHME-sarjakuvia

16/04/2014

Lataa tiedote PDF-muodossa

”Katja Tukiaisen sarjakuvatyöpaja ilman osallistumismaksua (mikä päätä huimaava tilaisuus, että pääsin vielä viime tipassa kurssille!) ja osallistujille annettiin vielä vapaa pääsy Ateneumiin… miten satumaista. Ihmeellistä oli, että pääsin osallistumaan, sain hienon teoksen aikaiseksi ja että se vielä laitetaan julkiselle paikalle Rautatientorille muiden valmiiden sarjisten kanssa. Kiitos henkeäsalpaavasta festarista!” – työpajaosallistuja

IHME-nykytaidefestivaali ja Ateneumin taidemuseo järjestivät huhtikuun alussa kaksi sarjakuvatyöpajaa, joissa osallistujat saivat kokeilla, mitä muuttaisivat maailmassa IHME-naisena tai -miehenä. Työpajat ohjasi kuvataiteilija Katja Tukiainen. Työpajojen jälkeen osallistujien piirtämistä sarjakuvista teetettiin suurennokset, jotka ovat huhtikuun ajan yleisön nähtävillä Helsingin keskustassa Rautatientorilla. Pajoihin osallistui 19 henkilöä, ja esillä on jokaiselta osallistujalta yksi sarjakuva. Sarjakuvat ovat esillä telineissä, joissa yleensä nähdään vaalimainoksia. Pajaan osallistuneet saavat äänensä kuuluviin siitä, mitä he muuttaisivat maailmassa, jos olisivat supersankareita.

IHME-sarjakuvanäyttely esillä Rautatientorilla 16.4.-27.4.2014.

Taidetyöpajasta järjestettiin syksyllä 2013 kaikille avoin kilpailu, jossa yleisö sai valita työpajan vetäjän. Yleisön suosikiksi nousi kuvataiteilija Katja Tukiaisen Maailma uusiksi sarjakuvissa -työpaja. Sarjakuvapajat järjestettiin osana IHME-nykytaidefestivaalin vuoden 2014 ohjelmaa sekä Ateneumin taidemuseon 125-vuotisjuhlaa. Työpajojen lisäksi osallistujat pääsivät vierailemaan pajaviikonloppuna Ateneumin Tove Jansson -näyttelyssä.

Lisätiedot:
Sarjakuvatyöpajat: Katja Tukiainen, tukiainen.katja@gmail.com, p. 050 564 6713

IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096

Ateneumin taidemuseo
Viestintäpäällikkö Marja Istala Kumpunen, mik@ateneum.fi, p. 050 555 3551

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmehelsinki.fi > Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045 632 6267

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte
Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.